Brottsplatsen på Stora gatan i Västerås. Foto: Cecilia Eriksson/SVT

Tre män anhållna för mordförsök efter slagsmålet i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har gripits och anhållits misstänkta för mordförsök efter ett slagsmål i Västerås under tisdagen, där en man i 30-årsåldern fick livshotande skador och fick opereras akut på Västmanlands sjukhus.

Det var vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen som polisen larmades till ett stort slagsmål på Stora gatan i Västerås. Efter att polis har varit där och undersökt brottsplatsen och hållit förhör ledde spåren till tre personer som kunde gripas i andra delar av landet än Västmanland.

– Vi påbörjade ett antal utredningsåtgärder såsom vittnesförhör och teknisk utredning och det ledde till att tre personer kunde frihetsberövas, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Samtliga är nu anhållna av åklagare.

Åklagare Thomas Forsberg bekräftade under tisdagen för SVT att den allvarligt skadade mannen i 30-årsåldern tidigare har suttit häktad för mordet på en 21-årig man som hittades skjuten mellan Hummelsta och Enköping.

Tre män ska höras

Jerry Ramberg, kammaråklagare i Västerås, bekräftar för SVT att tre personer har anhållits på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

– De tre anhållna är samtliga män. En i 20-årsåldern, en i 35-årsåldern och en i 40-årsåldern, säger han.

En offentlig försvarare till de misstänkta kommer att skaffas och de misstänkta ska höras under onsdagen.

Uppdatering onsdag 13:00

Enligt Jerry Ramberg, kammaråklagare i Västerås har operationen gått bra med den man i 30-årsåldern fick livshotande skador.

– Det var kritiskt, men nu ska läget vara stabilt och bättre, säger han till SVT.

Uppdatering fredag 11:00

På torsdagen släpptes mannen i 20-årsålder och på fredagen bestämde sig åklagarkammaren i Västerås att häkta mannen i 35-årsåldern samt mannen i 40-årsåldern.

– De ligger sannolika skäl för försök till mord. Skälen går jag inte in på eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Jerry Ramberg, kammaråklagare i Västerås.

Direkt efter tisdagens händelse spärrades platsen av och bevakades av polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.