I klippet hörs Kristina Persson, kammaråklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljö mål och Anna Thunell (MP), ordförande för miljö- och konsumentnämnden i Västerås. Foto: SVT

Tre personer häktade misstänkta för grova miljöbrott

Uppdaterad
Publicerad

I dag har tre personer med kopplingar till företagskoncernen NMT häktats misstänkta för grova miljöbrott. En av personerna har även delgivits misstanke om brott i Skultuna utanför Västerås, där bolaget driver en avfallsanläggning.

Samtidigt som det nu pågår en brottsutredning mot företaget pågår även en process mellan Västerås stad och NMT, gällande soptippen i Skultuna.

Där har Västerås stad ställt flera krav på företaget bland annat vad gäller avfallsmängden. Gränsen för hur mycket avfall bolaget få ha på anläggningen går vid 10 000 ton och den gränsen har passerats. Kommunen kräver att NMT minskar sin avfallsmängd till under den tillåtna gränsen, annars måste de ansöka om tillstånd för sin verksamhet.

NMT har överklagat kommunens beslut och ärendet hanteras just nu i Mark- och miljödomstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avfallsanläggningen i Skultuna

Mer i ämnet