Ung Vänster-ledamöter stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Ung Vänster har stängt av ytterligare två ledamöter i Ung Vänsters styrelse i Västmanland. Detta sedan de uttryckt stöd för vänsterextrema Revolutionära Fronten.

– De har visat stöd för deras metoder. Det skadar Ung Vänster och den antirasistiska rörelsen, säger förbundssekreteraren Hanna Cederin.

Enligt Säpo är en av dem, en man i 20-årsåldern, en drivande del i Revolutionära Fronten. Han är tidigare dömd för våldsbrott, uppger P4 Västmanland.

Turbulensen i Vänsterpartiet

– Han nekar inte till uppgifterna, säger Hanna Cederin, som vill betona att han endast varit medlem i partiet sedan i februari.

Sedan tidigare har två andra ledamöter i Ung Vänster i Västmanland stängts av, och i nästa vecka fattar förbundsstyrelsen beslut om eventuell uteslutning ur partiet.

– Vi ser allvarligt på detta. Samtidigt är det medlemmar som isolerat sig från resten av organisationen, säger Hanna Cederin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Vänsterpartiet

Mer i ämnet