Foto: Melker Blomberg/SVT

Vaccinsamordnare: “Det är bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen omhändertog en äldre kvinna efter att hon uppträdde ordningsstörande på en vaccinationslokal i stan. 

– Det är jättetråkigt att sådant här inträffar. Vaccinationen är så viktig, säger Åke Tenerz, tf vaccinsamordnare. 

Under torsdagsförmiddagen tog sig flera personer in i en vaccinationslokal i Västerås och försökte störa den pågående vaccineringen mot covid-19. 

En kvinna i 70-årsåldern uppträdde så pass ordningsstörande att hon behövde omhändertas av polisen. 

– Att sådant här inträffar är fruktansvärt och bedrövligt. Vaccinationen är vår enda väg ut ur pandemin, säger vaccinationssamordnaren Åke Tenerz. 

Han fick reda på händelsen via nyhetssajterna på nätet och blev väldigt bekymrad över nyheten. 

– Det är ju i och för sig bara en liten grupp människor som vill störa vaccineringen men ändå så uppstår det ju ett orosmoment som gör att arbetsplatsen för de som jobbar på vaccinationsmottagningarna blir otrygg. Dessutom blir det ju obehagligt även för de som väntar på sin vaccination, säger Åke Tenerz. 

– Vi ska inte ändra på våra vaccinationsplaner på grund av händelser som denna. Vaccinationsviljan är i stort väldigt stor bland länsborna. Men det går inte att nonchalera att det även finns de som vill störa vaccineringen, tillägger han. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet