Vårdbiträdet Ylva Pilhage och hennes kollegor gläds åt kommunens julklapp efter ett tufft coronaår på äldreboendet Äppelparken i Hallstahammar. Foto: Melker Blomberg

Hallstahammar ger extra julpeng till alla anställda – upp till 3 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Ögonen tårades på vårdbiträdet Ylva Pilhage när hon berättade om den extra julpengen som hon och alla Hallstahammars medarbetare får efter coronaåret.

– Ibland känner man att man gör mycket men inte blir sedd, men nu visar kommunen att de ser allt som vi gör för att de äldre ska må bra, säger Ylva Pilhage som arbetar på Äppelparkens äldreboendet i Hallstahammar. 

Under en pressträff på onsdagsmorgonen meddelade kommunen att alla medarbetare får en bonus, som tack för arbetet de utfört under coronaåret. Personal inom äldreomsorg, LSS, skola- och grundsärskola och förskola får 3 000 kronor extra i lönekuvertet. Övrig personal får 1 500 kronor.

Pengarna kommer från det stödpaket som kommunen fått från regeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet