Vårdcentralen har hyrt sina nuvarande lokaler av Surahammars kommun sedan 1994 och är sedan länge i behov av nya. Foto: SVT /TT arkiv

Vårdcentralen i Surahammar flyttar till centrum början 2020

Uppdaterad
Publicerad

I början av 2020 är förhoppningen att vårdcentralen i Surahammar har flyttat ner till centrum. Efter förseningen finns nu en ny tidsplan.

– Ombyggnationerna av lokalerna vid torget som bland andra vårdcentralen ska hyra, börjar efter årsskiftet och ska vara klara i december 2019. Efter det kan hyresgästerna börja flytta in, säger kommunens tekniska chef, Thomas Lenell.

För tillgänglighet och rörelse på torget

Flytten av vårdcentralen som från början var planerad till första halvåret 2018, försenades då kommunens upphandling kring vem som skulle bygga om och anpassa lokalerna drog ut på tiden.

Den är efterlängtad, bland annat då tillgängligheten för patienterna anses bli bättre samtidigt som det ska bidra till positiva personrörelser på samhället.

”Får ett ordentligt väntrum”

Ann-Charlotte Ringström, verksamhetschef för Ängsgårdens vårdcentral är glad att man nu kommit såhär långt. Under veckan har de ett byggmöte inplanerat.

– Vi är jättenöjda. För vi har inte anpassade lokaler idag. Till exempel kommer vi nu att få ett riktigt väntrum för patienter, det har vi inte idag. Hur vi hanterar sekretess i receptionen kommer att bli annorlunda och vi får ordentliga personalutrymmen. Vi kan också ha ett närmare samarbete med sjukgymnasterna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.