• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Västeråstjejen som hoppas skina i debuten

Uppdaterad
Publicerad

I lördagens delfinal två debuterar Västeråstjejen Melaine Wehbe, tillsammans med de som skrev förra årets vinnarebidrag ”You” har hon skrivit låten ”Glow”.

Melaine Wehbe heter Västeråstjejen som skrivit låten ”Glow” tillsammans med de som skrev förra årets vinnarbidrag ”You”.

– Nu hoppas jag att den ska ”glow” i festivalen, säger hon.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

Vi träffar den 22-åriga Västeråstjejen i  hennes gamla grundskolas aula. Det har gått sju år sedan hon sprang ut ur Fryxellska skolans portar, och till hennes glädje är mycket sig likt.

– Titta där är min gamla rektor Anneli Hallström, säger hon glatt. Och där står den gamla statyn av skolans grundare.

Melaine Wehbe gick här, fyran till nian. Hon gick i musikklass något som hon menar har format henne och hennes intresse – musiken.

Idol en besvikelse

Vid sidan om studier på Mälardalens högskola har hon ställt upp i en mängd tv-sända musiktävlingar. Via körslaget, idol och coverjakten har hon slutligen hamnat i Melodifestivalen.

– Idol var helt klart en besvikelse. Jag åkte ut och hamnade bland top-30. Men idag är jag väldigt tacksam, att åka ut gjorde bara att jag ville kämpa hårdare. Nu har jag dessutom lärt mig mycket mer om hur musikbranschen fungerar.

Slumpen styrde

Till årets festival har hon producerat låten ”Glow” tillsammans med amerikanen Charlie Mason och låtskrivarparet Joy och Linnéa Deb som skrev förra årets vinnarlåt ”You”, framförd av Robin Stjernberg.

– Rent sound-mässigt  är det två skilda låtar.

Att hon fick möjligheten att skriva en låt tillsammans med förra årets låtskrivarvinnare, handlar i grund och botten om en slump.

– Mötet med Linnéa och Joy skedde innan ”You” hade vunnit. Det var min manager som presenterade oss för varandra och magi uppstod. Låten har med andra ord funnits ett tag. Men nu dammas den av och det är tid för den att glow!

”You” vann, kan ”Glow” göra samma sak?

– Det jag vet är att Manda kommer att fetingleverera. Men jag tänker inte förvänta mig något.  Det enda jag hoppas på är att folk därute förstår låten och kan må lika bra som jag gör av den. Sedan får ödet bestämma. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Tvärsnytt

Mer i ämnet