Norberg ställer in alla evenemang: ”Vi är väldigt sårbara”

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19-smittan ökar kraftigt i Västmanland. Det gör att kommunledningen i Norberg har fattat beslut om att ställa in alla kommande evenemang.

Kommunledningen i Norberg har nu fattat beslut om att ställa in alla evenemang på obestämd tid.

– Vi ser en tydlig covid-19-ökning i länet och har haft fall i Norberg. Läget blir alltmer ansträngt och vi vill därför vara ute i god tid med att förebygga en ännu större smittspridning, säger kommunchefen Christian Foster.

Coronaviruset i Västmanland

– Vi är väldigt sårbara för lokala utbrott, tillägger han.

Kallade in krisledningen

Det var i slutet av oktober som kommunchefen kallade in krisledningen och beslutet om att ställa in alla evenmang den kommande tiden fattades nu, i början av november.

– Nu avvaktar vi besluten från Folkhälsomyndigheten och Regionen och jag tror att även Västmanland omfattas av skärpta restriktioner snart. Så länge utveckligen går åt fel håll kommer vi inte att tillåta evenemang, säger Christian Foster.

Avråder från idrottsträningar

Idrottsträningar är i nuläget tillåtna att hålla i.

– Vi har inte stoppat dem än. Men vi avråder ifrån att ha dem, säger Christian Foster.

Unikt agerande

Norbergs kommuns agerande är unikt i länet.

– Jag har pratat med de övriga kommuncheferna och de flesta har gått in i stabsläge. Men såvitt jag förstått har ingen annan förbjudit evenemang helt och hållet än, säger Christian Foster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet