Beskedet: Västerås SK Bandy beviljas elitlicens för säsongen 2021/2022

Uppdaterad
Publicerad

Vid licensnämndens sista möte för säsongen togs beslut om elitlicens för blanda andra Västerås SK Bandy och Tillberga Bandy Västerås som varit under uppföljning. VSK Bandy beviljas elitlicens – men TB nekades.

Bandylagen i Västmanland balanserar på en svag lina när det gäller ekonomin,  Västanfors IF i Fagersta är undantaget som fick sin elitlicens för säsongen 2021/2022 redan i höstas. För Västeråslagen kom beskedet under måndagsmorgonen. VSK beviljas och Tillberga nekas elitlicens.

Coronapandemin har påverkat arbetet med granskningen och det har setts som ett särskilt skäl i bedömningen berättar bandyns licensnämnd i ett pressmedelande. 

– Först och främst känns det väldigt bra att licensnämnden ser att vi har följt vår handlingsplan. Det är också viktigt att poängtera att vi nått en bit på vägen och att det fortfarande finns ett stort jobb kvar att göra, säger Västerås SK Bandys ordförande Gisela Stockhaus på VSK:s hemsida.

Vad betyder det här beskedet ?

– Det betyder att vårt herrlag får spela Elitserien säsongen 2021/2022, damlaget inkluderas inte i elitlicensen så det har inte varit ett orosmoment. Det skapar förutsättningar att fortsätta med det arbete vi håller på med och ger energi att jobba än mer framåt, säger VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus.

Tillberga jobbar långsiktigt

Tillberga som spelar i allsvenskan nekades däremot elitlicens, men det har ingen betydelse enligt ordförande i klubben Calle Juhlin.

– Vi gick inte upp, så det påverkar inte oss. Vi jobbar långsiktigt med ekonomin och har sagt att det får ta tre år och det är ett par år kvar dit, säger Calle Juhlin.

Elitlicens säsongen 2021/2022:

Beviljad elitlicens har tagits för Broberg/Söderhamn Bandy IF, Bollnäs GIF, Sandvikens AIK och Västerås SK.

AIK Bandyförening, Edsbyns IF Bandy, Hammarby IF Bandy, IK Tellus BK, Frillesås BK, IFK Motala Bandyklubb, IFK Vänersborg, IK Sirius Bandyklubb, Vetlanda BK samt Villa Lidköping BK.

För de allsvenska föreningarna har elitlicens beviljats för Falu BS, Gripen Trollhättan BK, IF Boltic, IFK Rättvik, Jönköping Bandy IF, Kalix Bandy, Katrineholm Värmbol BS, Västanfors IF, Åby Tjureda IF samt Örebro SK, Lidköpings AIK, Nässjö IF samt Ljusdals BK.

Elitlicens har ej beviljats för Uppsala Näs IK (UNIK), Tillberga IK samt IFK Kungälv.

Källa: Svenska bandyförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.