VSK-fansen inför hemmapremiären i Superettan: ”Vi färgar läktaren grönvit”

Uppdaterad
Publicerad

När Västerås SK Fotboll på tisdagen har hemmapremiär i Superettan mot IK Brage väntas det komma tusentals åskådare till Solid Park Arena. Sen väntar 90 minuters kamp på planen, men bara fyra minuter efter att matchen har startat är VSK:s tifogrupp färdiga med sitt arbete – som de drog i gång redan i januari.

– Vi har hållit på i 300-400 timmar med tifot och det har kostat ungefär 20 000 kronor. Det är alltid hemligt, vi vill aldrig visa vad som ska ske på läktaren innan, säger Emil Johansson, VSK Tifo.

Hemligt

Under måndagen skulle tifot provhissas, men det var träning för juniorer så fick det ställas in eftersom man inte kan riskera att tifot avslöjas. Det är först vid matchstart som publiken och spelarna får se det, i fyra minuter ungefär, sen kastas det. Det är värt varenda minut och krona som läggs ner, allt av kärlek för laget berättar Emil Johansson.

Och hur går det i själva matchen då?

– 2-1 alternativt att vi gör ett sent mål när de pressar på. Då gör vi 3-1, men vi vinner i alla fall, säger Emil Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.