Michael Campese, klubbchef VSK Fotboll Foto: Jenny Berggren/SVT

VSK:s klubbchef: ”Det är lite abstrakt”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson-Lindelöfs övergång från Benfica till Manchester United väntas innebära mångmiljoner till VSK. Även backens tidigare Västeråsklubbar Franke och VIK har pengar att vänta.

– Någonstans är det klart att vi har väntat, sen har vi ju haft ett avtal så vi har ju vetat förutsättningarna. Men det blir lite abstrakt också, det är som en annan värld, säger Michael Campese, klubbchef VSK Fotboll.

Sent på lördagskvällen bekräftade Manchester United att de nått en överenskommelse med Benfica om västeråsaren. Det som återstår är enligt storklubben en medicinsk undersökning och personliga villkor.

Sägs kunna få 50 miljoner

För VSK innebär en övergång ett rejält tillskott i klubbkassan. Dels finns avtal med en vidareförsäljningsklausul som efter en tidigare tvist ska innebära att Västeråsklubben har rätt till 10 procent vid en vidareförsäljning.

Utöver det finns avtal och solidaritetsersättning som, enligt bland annat Sportbladet, totalt kan ge division 1-klubben uppåt 50 miljoner kronor.

Men VSK:s klubbchef kommenterar inga siffror. Han hänvisar till sekretess kring avtalen och till att övergången inte är helt klar.

– Jag kan väl säga såhär att VSK Fotboll kommer att må betydligt bättre än vad man gjort nu när det här avtalet har fått verka, säger Michael Campese, klubbchef VSK Fotboll

Även Franke och VIK får pengar

– Men det man kan säga, som blir officiellt nånstans, det är ju den här solidaritetsersättningen som köpande klubb då ska betala till de klubbar där Victor har varit. Så det är inte bara VSK i det här fallet utan jag tror även att IK Franke och Västerås IK kommer att få en del om jag är rätt uppdaterad, säger Michael Campese.

Han berättar att hans telefon började ringa redan i natt, strax efter att affären gjorts känd.

Vad var din spontana reaktion på uppgifterna?

– Att det är fantastiskt roligt ur många aspekter naturligtvis. Framförallt känns det ju bra för Victor. Men sen för VSK:s del  också det ska jag inte sticka under stolen med.

– Vi har ju en plan som vi tog fram här för ett par år sedan och vi vill ju följa den och det är klart att ekonomi är alltid en bärande punkt och det är väl möjligt att vi kan snabba på den lite grann,  säger Michael Campese, klubbchef VSK Fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.