Foto: Niklas Larsson/TT

Bandy på naturis – Winter Classic återuppstår i Tillberga

Publicerad

I helgen återvänder bandyn i Västerås till Hubbovallen i Tillberga. Det bjuds återigen på Allsvensk bandy på naturis både lördag och söndag.

Isen är nyspolad och väderprognoserna (just nu) visar fem minusgrader, sol och klarblå himmel, ett riktigt kalasväder för bandy utomhus alltså. Tillberga bandy arrangerade Winter Classic senast 2016, då Vetlanda var på besök, den gången lockades storpublik till Hubbovallen.

– Det känns otroligt kul att vi kan genomföra detta arrangemang. Många Västeråsare saknar tiden då bandy spelades utomhus och just nu har vi nästan fått ultimata förutsättningar för att göra en bra is och bjuda på bra förutsättningar. Min förhoppning är att gemene man laddar bandyportföljen, letar fram lovikavantarna och kommer ner till Hubbovallen på lördag och söndag. Vi utlovar en riktigt härlig upplevelse med doft av glögg och kokt bandykorv, säger Calle Juhlin, ordförande i Tillberga Bandy.

Snabbare bandy

Och spelarna är även dom taggade att få glida ut på naturisen som enligt uppgift är hårdare och därmed ger en snabbare bandy.

– Det ska bli grymt kul att få uppleva ännu ett Winter Classic. Senast jag var med var stämningen magisk och vi i laget hoppas på samma uppslutning igen. Vi kommer att göra allt vi kan för att bjuda på en bra upplevelse för publiken, säger Jesper Flodström, lagkapten Tilberga bandy.

Matcher på Hubbovallen

Lördag 19 januari 13.00 Tillberga Bandy – Gripen/Trollhättan

Söndag 20 januari 13.00 Tillberga Bandy – IFK Kungälv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.