Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ytterligare en misstänkt i jaktbrottshärvan försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man ur den så kallade jaktbrottshärvan försattes idag på fri fot. Företagsledaren sitter fortfarande frihetsberövad misstänkt för grovt jaktbrott, men under tisdagsförmiddagen hävde åklagaren häktningsbeslutet angående jakthäleri.

En man i 55-årsåldern som bland annat var misstänkt för grovt jaktbrott och förgöring försattes idag på fri fot av tingsrätten.

– Då jag inte kunde nå upp till sannolika skäl är jag tvungen att släppa honom, kommenterade åklagare Lars Magnusson.

Under eftermiddagen skulle även en omhäktningsförhandling med den så kallade företagsledaren angående grovt jakthäleri ha ägt rum på tingsrätten i Västerås, men igår kväll meddelade åklagaren att han hade hävt häktningsbeslutet.

– Jag gör den bedömningen att jag i nuläget inte kan nå upp till sannolika skäl och det är onödigt att ha en förhandling då. Bara för att vi häver häktningen i det här fallet betyder det inte att det är avskrivet, säger åklagare Lars Magnusson.

Företagsledaren är fortsatt häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott.

För närvarande sitter tre män häktade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet