Yxman i Kungsör döms till fängelse – jagade bilister under halloween

Uppdaterad
Publicerad

Nu döms en man i 35-årsåldern för att ha jagat bilar och förbipasserande med en yxa på halloween i Kungsör. Mannen döms till två års fängelse.

Det var i november 2023 som mannen jagade bilister och personer med en yxa i handen. Mannen bankade även på dörren till en bostad och betedde sig aggressivt.

När polisen anlände till platsen vägrade mannen vägrat att släppa yxan och närmade istället sig polisen samt skrek att polisen skulle skjuta honom. Enligt domen försökte polisen få mannen att släppa yxan, men utan att lyckas. Då mannen närmade sig och situationen upplevdes som hotfull var polisen tvungen att skjuta mannen i benet. En stund efter det släppte mannen yxan och till slut kunde polisen gripa honom.

Döms till två års fängelse

Utöver det har mannen även hotat sin tidigare partner med att döda henne och deras gemensamma katter.

Enligt rätten led mannen inte av någon allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningarna och inte nu heller. Mannen döms till två års fängelse för grovt hot mot tjänsteman och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.