Marith Sohlström (längst till vänster) och hennes resesällskap är fast på flygplatsen på Gran Canaria. Foto: Privat

Marith Sohlström fast på Gran Canaria: ”Barnen börjar bli väldigt otåliga”

Uppdaterad
Publicerad

Marith Sohlström är en av de många svenskar som drabbats av sandstormen på Gran Canaria. Hon har redan sovit en natt på flygplatsen och riskerar att få tillbringa ännu en natt på bänkarna vid de stängda gaterna.

– Vi har fått väldigt knapphändig information, säger hon.

Sedan sandstormen drog in över Kanarieöarna på lördagen har flera flyresor till och från Gran Canaria ställts in, och fortfarande väntar hundratals svenskar på att få komma hem. En av dem är Marith Sohlström som tillsammans med sitt resesällskap bestående av fyra vuxna och tre barn har tillbringat en tuff natt på flygplatsen.

– Vi har sovit på bänkar här på flygplatsen. Barnen kunde sova lite bättre men vi vuxna har bara kunnat sova en till två timmar. Vi har inte haft tillgång till vårt bagage och barnen börjar ju bli väldigt otåliga. De vill bara komma hem, säger hon.

Kan bli en andra natt

Egentligen skulle Marith Sohlström ha flugit hem till Stockholm på lördagseftermiddagen men SAS-planet ställdes in i sista minuten och nu ser det ut som att det blir en andra natt på flygplatsen. Både Norwegian och SAS har meddelat att de ställer in den stora majoriteten av sina avgångar på söndagen.

– Vi har fått väldigt knapphändig information. Jag har varit i kontakt med vår resebyrå Airtours och de har sagt att de ska ordna ett hotellrum åt oss men när vi kom till deras disk så kunde de inte göra någonting. De kunde bara ge oss några kuponger så att vi kunde handla lite mat, säger Marith Sohlström och fortsätter:

– Jag förstår att de har många resenärer att hantera men de måste ju ta hänsyn till barnfamiljerna här på flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.