”Jag är medveten om att inga ord är tillräckliga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvärda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund”, säger Mikael Damberg (S) om dödsskjutningen. Foto: Jessica Gow/TT

Ministern om dödsskjutningen: ”Inga ord är tillräckliga”

Uppdaterad
Publicerad

Inrikesminister Mikael Damberg (S) reagerar på mordet på den 12-åriga flickan med ”bestörtning och avsky”. Även Moderaternas Johan Forssell beklagar att det grova våldet skördat ytterligare ett offer.

Omständigheterna kring skjutningen är inte helt klara, men polisen säger nu att det är en 12-årig flicka som sköts ihjäl i Botkyrka under natten till söndag.

”Jag är medveten om att inga ord är tillräckliga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvärda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund”, säger inrikesministern i en skriftlig kommentar till TT.

Han framhåller att regeringen kommer att fortsätta att bekämpa den organiserade brottsligheten med ”fler poliser, skärpta straff och förebyggande arbete”.

”Bottenlöst sorgligt”

Även från oppositionen kommer det reaktioner.

”Det är bottenlöst sorgligt att det grova våldet i Sverige fortsätter att skörda så många offer. Tankarna går främst till flickans anhöriga. Det krävs ett ordentligt omtag i rättspolitiken för att göra Sverige tryggare”, skriver Johan Forssell, Moderaternas rättspolitiske talesperson, på Twitter.

Ingen har ännu gripits i samband med utredningen av skjutningen, som inträffade under natten till söndag. Det är heller inte klart varför flickan fanns på platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.