Samliga offer är vakna efter våldsdådet i Lycksele. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Alla offer efter våldsdådet i Lycksele är vakna

Uppdaterad
Publicerad

Det minsta barnet och den äldre kvinnan som skadades i våldsdådet i Lycksele är inte längre nedsövda. Polisen har för avsikt att förhöra kvinnan under veckan.

En man i 50-årsåldern misstänks för mordförsök på två av sina barn och en äldre släkting. Polisen har kunnat genomföra ett förhör med det äldre barnet under föregående vecka. Nu har även det minsta barnet och den äldre kvinnan vaknat efter de legat nedsövda.

– Det här är jättepositivt. Den äldre kvinnan ska vi försöka höra under veckan. I övrigt så fortlöper arbetet med bland annat en teknisk analys som ska utföras och förhör med andra vittnen, säger Magnus Forsgren, polisens avdelning för grova brott.

Våldsdådet i Lycksele

Flyttad till annan vårdavdelning

Än så länge finns det inget beslut om eller när det minsta barnet kan höras, vilket beslutas av förundersökningsledaren i fallet. Enligt Magnus Forsgren är de flyttade till annan vårdavdelning och är talbara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet