Nigeria räddar Boko Haramfångar

Publicerad

Nigerias militär hävdar att den dödat flera medlemmar i extremistgruppen Boko Haram och att man räddat 20 personer som hållits som gisslan. Insatsen mot Boko Haram utfördes i Sambisaskogen som är ett av terrorgruppens starka fästen.

”Trupper har rört sig framåt i Sambisaskogen trots att många minor fortfarande finns i området. Många terrorister dödades när deras baser anfölls på fredagen”, meddelade försvarsdepartementet i ett uttalande.

En död i samband med räderna

Totalt har 20 kvinnor och barn räddats i insatsen i skogen som ligger i nordöstra delen av Nigeria. En soldat dödades och tio skadades vid räderna, som inte har kunnat styrkas av oberoende källor.

Boko Haram

Fler än 700 kidnappade har befriats ur Boko Harams fångenskap under militärens offensiv. Sammanlagt uppges gruppen ha kidnappat fler än 2.000 personer, många av dem flickor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boko Haram

Mer i ämnet