Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dåvarande president Donald Trump ville inte läsa upp talet som det var skrivet åt honom. Foto: Reuters

Ny video släppt på Trump: ”Jag vill inte säga att valet är över”

Uppdaterad
Publicerad

En video på USA:s tidigare president Donald Trump cirkulerar nu i de flesta medier. Videon är tagen dagen efter stormningen av Capitolium och visar hur Trump inte vill säga att valet är över. Videon visades upp i en utfrågning om stormningen under torsdagen.

Under det åttonde förhöret om Donald Trumps agerande under stormningen av Capitolium visade kommittén, som ledde förhöret, upp en video på när Trump förbereder sig inför ett tal.

Videon är tagen dagen efter stormningen och i klippet syns en besvärad Trump vilja undvika att säga att han har förlorat presidentvalet. ”Jag vill inte säga att valet är över” följt av ”jag vill bara säga att kongressen har bekräftat resultatet” hörs han säga i videon.

Höll sig inte till manus

Under förhöret visades också en annan video upp där Trump i slutet av stormningen sa ”Gå hem. Vi älskar er. Ni är väldigt speciella”. Något som inte ska ha hört till manus enligt personal som förberedde talet, rapporterar AP.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt vittnesmål följde Trump inte det förberedda manuset vid sitt tal i trädgården heller. Foto: Reuters

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.