• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: TT

EU-länderna stänger gränserna

Uppdaterad
Publicerad

EU:s stats och regeringschefer enades på onsdagen om att införa reseförbud in i unionen.

– För att begränsa spridningen globalt har vi enats om att införa ett koordinerat tillfälligt inreseförbud i 30 dagar, sade EU:s permanente rådsordförande Charles Michel vid en presskonferens i Bryssel.            

EU-kommissionens ordförande Leyen betonar att länderna själva måste införa inreseförbuden, men säger att alla har lovat att snabbt göra det.

På torsdag stänger Sverige sina gränser och stoppar resor in i landet. Det meddelade inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens under tisdagskvällen.

– Beslutet gäller från den 19 mars och 30 dagar framåt. Det är framför allt ankommande flyg det gäller och där görs inresekontroller redan, sade Mikael Damberg på presskonferensen.

Svenskar ska kunna komma hem

Svenska medborgare och personer bosatta i Sverige ska fortfarande ha rätt att återvända hem.

Här är SVT:s direktrapportering om coronaviruset

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

coronaviruset teckenspråk

Mer i ämnet