Foto: Fredrik Sandberg / TT

Folkhälsomyndigheten: Undvik att resa inom Sverige

Publicerad

Nu ska inte längre bara utlandsresor undvikas. Nu uppmanar Folkhälsomyndigheten svenskarna att även begränsa sina resor inom landet – i synnerhet till och från storstäderna.

Elva personer har dött och över 1 400 har konstaterats smittade av Covid-19 i Sverige. Av dem har totalt 35 personer intensivvårdats, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.

– Det är uppenbart i vi har en samhällsspridning i Sverige. I Stockholm får vi räkna med att det kommer betydligt fler fall de närmsta dagarna, sade han under en presskonferens på torsdagen.

För att undvika att viruset sprids till delar av Sverige som är mindre drabbade bör även inrikesresorna begränsas, säger Anders Tegnell, i synnerhet till och från de stora städerna.

– Det är stor skillnad mellan Stockholm och övriga Sverige. Både att resa till och från en storstadsregion kan innebära smittspridning. Det är bra att vi kan hålla spridningen i olika takt i landet för att regionerna ska kunna hjälpa varandra, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.