Foto: SVT

Hur ska framtidens tolktjänst se ut?

Uppdaterad
Publicerad

Hur ska den framtida tolktjänsten se ut? Den 27:e januari arrangerar SDR tillsammans med SDUF, FSDB och DHB ett seminaruim kring just detta.

Under seminariet presenterar SDR sin egen utredning, samt egna förslag hur tolktjänsten skulle kunna reformeras.

Seminariet genomförs i samverkan med ABF och vänder sig till politiker, tjänstepersoner, personer som är aktiva i frågor om mänskliga rättigheter eller verksamma i någon intresseorganisation.

I klippet här ovanför berättar Vice förbundsordförande, SDR, Malin Johansson Kvitvær mer om det här.

Översättning av videoklippet till svensk text:

– Vi har under ett års tid fokuserat på att utreda tolktjänsten och det har mynnat ut i ett förslag. Anledningen till att vi utrett är att tidigare utredningar lagts på is, inte färdigställts och så vidare. Det fick oss att göra en egen utredning och förslaget visar hur vi tycker tolktjänsten borde fungera. 

– Resultatet av utredningen ska presenteras på seminariet den 27:e januari. Vi har bjudit in till seminariet men anmälan är fortfarande öppen så det finns chans att delta. 27e januari.

– De vi bjudit in jobbar med tolk på ett eller annat sätt. Tolkcentraler, Tolkbrukarråd, ABF bland andra.

– Vår förhoppning är naturligtvis att utredningen leder till ett märkbart resultat. Det är nödvändigt att det händer något i tolktjänstfrågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.