Foto: TT/SVT

Larm om SR-profilen följdes ej upp

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetare på Sveriges Radio har tidigare larmat om den kvinnliga profil som nu utreds för sexuella trakasserier – utan att ledningen gick vidare.

På personalfester, på redaktionen och på jobbresor ska medarbetare ha blivit utsatta för sexuella inviter, tafsande och grova sexförslag på sms.

Anställda på SR ska redan för tre år sedan ha larmat om profilens uppförande, berättar SVT Nyheter. I början av året informerades redaktionsledningen om sexuella närmanden, men gick inte vidare med uppgifterna.

#metoo – teckenspråk

Först för en månad sedan inleddes en utredning. Nu uppges anställda på redaktionen må så dåligt att de inte klarar att sända profilens program.

Utredd även på SVT

Profilen har utretts även på SVT, och medarbetarna på Sveriges Radio är upprörda över hur hon kunde anställas av radion efter de anklagelserna som förekommit på Public service-grannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#metoo – teckenspråk

Mer i ämnet