• Viktigt meddelande:

    Villabrand med kraftig rökutveckling i Vilhelmina tätort. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu har alla svenska län äldreboenden som drabbats av covid-19. Foto: SVT/arkiv

Ny rapport: Bättre läge med skyddsutrustning

Uppdaterad
Publicerad
Bristen på skyddsutrustning är inte längre lika akut som tidigare. Det framgår av länsstyrelsernas rapportering till regeringen.

Sveriges länsstyrelser rapporterar varje vecka till regeringen om läget inom olika samhällssektorer i landet.

Där framgår nu att läget när det gäller skyddsutrustning har förbättrats i flera kommuner och regioner. Detta efter att man bland annat fått ny utrustning via Socialstyrelsen.

Oro för skyddsstopp

Samtidigt finns ett fortsatt stora problem med både personalbrist och materialbrist inom kommunernas äldreomsorg – där också smittan fortsätter spridas. Smittan finns nu i alla svenska län.

Kommunerna rapporterar också en oro för nya så kallade skyddsstopp – alltså att skyddsombud ska stoppa arbetet på till exempel ett äldreboende på grund av bristen på skyddsutrustning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

coronaviruset teckenspråk

Mer i ämnet