Reinfeldt gick hårt åt SD

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen kom turen till statsminister Fredrik Reinfeldt att hålla tal i Almedalen. Han ägnade första delen av talet åt att prata om ungdomsarbetslösheten och de jobbsatsningar som Moderaterna vill göra.

Sänkta avgifter i a-kassan och pengar till praktikjobb utlovades. Han fortsatte med att även lova att satsa allt fram till valet för att vinna majoritet för ”arbetslinjen mot bidragslinjen” och mot det han kallade det icke-förberedda rödgröna alternativet.

-Låt oss visa att vi är värda en tredje valseger 2014, sade han.

Almedalen 2013 Teckenspråk

Gick hårt åt SD

I andra delen av talet gick han hårt åt Sverigedemokraterna och främlingsfientligheten. -De för in hatet i svensk politik. Vårt besked är: Ni ska inte få något inflytande! ropade Reinfeldt och fick kraftiga applåder.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven fick sig också en känga. -Han är tyst i de här frågorna, och det är pinsamt, sade Reinfeldt.

I stället valde han att hylla den förra S-ledaren Mona Sahlin för att ha varit rak om SD.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2013 Teckenspråk

Mer i ämnet