Sverige kan få nya restriktioner nästa vecka

Publicerad

Regeringen och Folkhälsomyndigheten planerar för nya smittskyddsåtgärder. Det meddelade socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell på en pressträff på torsdagsmorgonen.

Hallengren och Tegmark Wisell menar att Sverige måste ha en beredskap för en ökad smittspridning av covid-19 under vintern. Redan nästa vecka kan nya restriktioner införas om smittspridningen fortsätter i samma takt som nu. Det handlar om de allmänna råd som tidigare gällt, i ett första steg att vuxna kan uppmanas att undvika trängsel och använda munskydd.

Karin Tegmark Wisell menar att vaccination mot covid-19 är den viktigaste åtgärden mot covid-19. Hon framhåller att det är viktigt att ta den tredje dosen vaccin när den erbjuds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet