SVT Nyheters ansvarige utgivare Charlotta Friborg. Foto: SVT

Om SVT:s digitala storbildsskärmar

Uppdaterad
Publicerad

SVT lägger varje dag ut mellan 5-15 nyhetslöp på digitala storbildsskärmar. De återger dagens viktigaste nyheter. Syftet är att fler ska få kännedom om vårt nyhetsutbud.

I den digital storbildskärmen finns utöver nyhetslöpet en uppmaning att ladda ner SVT Nyheters app vilket gör det tydligt att fördjupad information finns där. I ett av nyhetslöpen tisdagen den 25 juni  illustrerade vi det upptrappade ordkriget mellan Iran och USA.

Ett nyhetslöp kan aldrig ge en hel bild av en nyhet vilket vi menar att nyhetskonsumenter har kunskap om. Nyhetsmedier kan och ska återge citat från politiska ledare. Det betyder inte att vi tar ställning för eller emot just den ledaren.

SVT Nyheter har i många rapporteringar gett en fördjupad bild av den iranska regimen och bristen på demokrati och mänskliga rättigheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet