”Viktigt att händelserna genomlyses”, skriver Isabella Lövin (MP). Foto: TT/Skärmdump/TwitterVisa alla (7)
Visa alla (7)

Miljöpartiet: ”Oppositionen tar inte ansvar för Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven meddelar att Ygeman får lämna regeringen och att ytterligare två nya ministrar tillsätts. Så här reagerar politikerna på Stefan Löfvens pressträff i Rosenbad.
”Mycket allvarliga felaktigheter har begåtts på Transportstyrelsen”, skriver Isabella Lövin (MP).

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin skriver på Twitter att det är viktigt händelserna kring Transportstyrelsen genomlyses. På Facebook skriver hon vidare att oppositionens beteende är anmärkningsvärt och inte att ta ansvar för Sverige.

Läs mer: Intervju med Ygeman: ”Det blev inte hållbart att fortsätta”

”Jag konstaterar att oppositionen hade kunnat extrainkalla konstitutionsutskottet för att granska statsrådens agerande men valde att inte göra det. Istället har man valt att frångå det kvalitetssäkrande arbete riksdagen ska utföra för att direkt uttala misstroende mot hela tre statsråd”, skriver Isabella Lövin (MP).

”Jag vill tacka alla poliser”

Inrikesminister Anders Ygeman (S), som får lämna regeringen, skriver på Twitter att det har varit en ära att få arbeta för ett tryggare Sverige.

Läs mer: Åkesson: ”Samtliga ministrar måste gå”

”Jag vill tacka alla poliser, brandmän, åklagare och kustbevakare. Det har varit en ära och förmån att arbeta med er för ett tryggare Sverige.”

Läs mer: Här är Löfvens nya regering

Infrastrukturminister Anna Johansson avgår från sin post och skriver på Facebook att hon idag, 27 juli 2017, hos statsministern har begärt entledigande från sitt uppdrag som statsråd och fortsätter: ”Det som hänt i Transportstyrelsen är helt oacceptabelt.”

Vänsterpartiets före detta partiledare Lars Ohly gratulerar Annika Strandhäll (S) som blir ny socialminister: ”Grattis Strandhall till nya arbetsuppgifter. Ser fram mot förbättrade villkor för personer med funktionsnedsättningar och en vård för alla.”

Läs mer: Så tycker svenskarna om IT-skandalen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen

Mer i ämnet