Representanter från Tidöpartierna under en pressträff i förra veckan. Foto: Mikaela Landeström/TT

Sista budgetutspelet: Regeringen vill minska antalet myndigheter

Uppdaterad
Publicerad

I höstbudgeten kommer regeringen och Sverigedemokraterna att genomföra en generell besparing i statsförvaltningen, och tio myndigheter ska förbereda sammanslagningar, skriver representanter för Tidöpartierna i DN Debatt.

I det sista budgetutspelet innan höstbudgeten presenteras på onsdag morgon meddelar regeringen och Sverigedemokraterna bland annat att tio myndigheter får i uppdrag att förbereda sammanslagningar.

I debattartikeln skriver Tidöpartierna att sammanslagningarna görs för att de ska kunna genomföra en generell besparing i statsförvaltningen. Besparingen ska enligt artikeln bidra till finansieringen av reformer och stimulera effektivisering.

Regeringen och SD ger två exempel på myndigheter som får uppdraget att förbereda för sammanslagning. Prövningar om att Konstnärsnämnden ska omfattas av Statens kulturråd, och att Myndigheten för arbetsmiljökunskap ska inordnas i Arbetsmiljöverket kommer att genomföras. 

Regeringen och SD skriver i artikeln att budgeten de kommer att presentera är återhållsam, för att bekämpa inflationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.