En palestinsk demonstrant kastar en tårgasbehållare mot israeliska säkerhetsstyrkor i staden Nablus. Foto: AFP/Jaafar Ashtiyeh

Sammandrabbningar efter Donald Trumps Jerusalembeslut

Minst 31 personer har skadats i drabbningar mellan israelisk militär och palestinier som protesterade mot beslutet av USA:s president Donald Trump att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

I bland annat al-Bireh och Hebron på Västbanken ropade tusentals demonstranter att Jerusalem är den palestinska statens huvudstad. En del kastade sten mot soldaterna och enligt palestinska sjukvårdskällor träffades tjugo personer av gummikulor och fyra personer sköts med skarp ammunition.

Den israeliska militären säger att den agerat mot pågående upplopp med hundratals stenkastare.

I Gazaremsan samlades demonstranter intill gränsstaketet och kastade sten på soldater på andra sidan. Där träffades sju demonstranter av skarp ammunition, tillståndet för en av dem är kritiskt, enligt palestinska sjukvårdskällor.

Palestinska organisationer har utlyst en generalstrejk på torsdagen i protest mot USA:s beslut.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

USA:s ambassad i Israel

Mer i ämnet