Greta Thunberg i fastkedjat utanför norska Olje- och energidepartementet i protest mot vindparken på Fosen. Foto: Gunhild Hjermundrud/NRK

Demonstranterna har kedjat fast sig – Greta Thunberg en av dem

Uppdaterad
Publicerad

Vid omkring 13-tiden på måndag kedjade demonstranterna fast sig vid Olje- och energidepartementet, däribland Greta Thunberg. De är fastkedjade vid sidoingången på Teatergata, rapporterar NRK.

Samtidigt meddelar NRK att det är stor polisnärvaro på platsen och att de har börjat bära bort demonstranterna. Polisen meddelar via Twitter att de ska avlägsna demonstranterna från området mellan Akersgata och Munchs gate.

– Det blir svårare att flytta på oss rent praktiskt när vi är fastkedjade, säger demonstranten Ella Marie Hætta Isaksen till NRK.

Polisen Brian Skotnes säger till NRK att de bär ut personer till utsidan av avspärrningarna för att säkerställa att de anställda kan ta sig in och ut från jobbet.

– Vi har inte kört dem till arresten men de kommer att bli anmälda senare, säger Brian Skotnes.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bär poliserna ut en av de tretton aktivisterna som ockuperat Olje- och energidepartementet i Oslo. Greta Thunberg var på plats och stöttade aktivisterna utanför. Foto: RODRIGO FREITAS, NTB/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.