Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tova Nejne tog SM-guld i både halfpipe och big air i helgens SM. Foto: Daniel Bernstål/Svenska skidförbundet

Dubbla SM-guld till Tova Nejne

Uppdaterad
Publicerad

Det blev succé för Tova Nejne på helgens SM.

Hon tog SM-guld i både halfpipe och big air.

– Att få prestera såhär är alltid superroligt, säger hon.

Under helgen har snowboard-SM avgjorts på nationalarenan Kläppen Snowpark.

Där blev det stor succé för Tova Nejne, tävlande för Klimpfjälls Alpina, när hon vann SM-guld i både halfpipe och bir air.

”Det känns svinbra”

– Det känns svinbra. Det är egentligen lite revansch från hela säsongen som började väldigt tufft och jag har haft mycket mentala spärrar och känslor som har varit tuffa, så det känns skönt att bara bevisa för sig själv att man kan och att det går att ta sig upp. Det var en skön seger, både för att jag fick ta guld med också för mig själv, säger Tova Nejne till förbundets hemsida och fortsätter:

– När man är i en situation där man kanske inte är så stark mentalt och ifrågasätter sig mycket som snowboardåkare så känns det nästan viktigare att bevisa för mig själv att man kan det. Sen är det alltid ett mål att ta SM-guld så det var kul att visa vad man går för också såklart, men just den här tävlingen var nog mer för mig själv.

Totalsegern på damsidan

Nejne tog dessutom hem totalsegern på damsidan där den bäst rankade åkaren efter att alla tre SM-tävlingar – slopestyle, halfpipe och big air – och för det fick hon Svenska Spels Hejapris på 10 000 kronor.

Prispengarna delar åkaren med sin hemmaklubb för att bidra till barn- och ungdomsverksamheten.

– Jag är allt annat än missnöjd, det är klart att det är superkul att få ta hem hela totalen. Det känns som att man kan vara nöjd med sin helg på många olika plan men att få prestera såhär är alltid superroligt, säger hon.

Tova Nejne och Sven Thorgren tog hem totalsegern på SM 2024. Foto: Daniel Bernstål/Svenska skidförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.