SJ backar om tågbiljetter

Uppdaterad
Publicerad

SJ drar tillbaka sitt beslut att sluta sälja biljetter ombord.

Möjligheten att köpa biljett på tågen skulle tagits bort den 15 november, men förlängdes till den 1 januari 2013. Nu meddelar SJ att resenärerna kommer att kunna köpa biljetter ombord även efter årsskiftet.

– Vi har fått synpunkter från våra kunder, dem har vi lyssnat på, säger SJ:s presschef Dag Rosander till TT.

Samtidigt slopas planerna på biljettförsäljning via mobilen efter det att tågen har gått.

– Den lösningen var inte tekniskt bra. Nu gör vi ett omtag och tittar brett och förutsättningslöst på hur vi kan hitta smidigare sätt att sälja biljetter till de resenärer som är sent ute, säger Dag Rosander.

Konsumentombudsmannen som drivit frågan om fortsatt biljettsförsäljning på SJ:s tåg är glad när SVT får tag på honom.

– SJ har fattat ett klokt beslut. Jag har hela tiden ifrågasatt SJ:s beslut om biljettstopp ombord verkligen är rimligt. Dessutom står det i strid med EU-rätten där det är reglerat att personer med funktionshinder eller nedsatt rörlighet bör ges möjlighet att utan extra kostnad köpa biljett ombord på tåget, säger Gunnar Larsson som är Konsumentombudsman till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer