Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s tv-kritiker om veckans tre streamingtips. Foto: SVT/BBC

Tv-kritikerns tips: Tre starka dramaserier som berör

Publicerad

Ett klassiskt relationsdrama, ett charmigt gift par med Downs syndrom och en berättelse ur verkligheten under andra världskriget. SVT:s tv-kritiker Linus Fremin listar tre dramaserier som berör.

Den brittiska serien ”Gifta”, som sänds på SVT play, hyllas av SVT:s tv-kritiker för såväl manuset som skådespelarinsatserna. Men den är inte för alla.

– Den är ganska klassisk, men undviker det teatraliska och bombastiska som vi i streamingeran blivit bortskämda med. Så det här är kanske inte för alla. Men jag tycker att det är så otroligt välskrivet och framför allt välspelat, säger Linus Fremin.

Miep Gies, kvinnan som gömde Anne Frank och hennes familj undan nazisterna, skildras i serien ”A small light” som visas på Disney+. Även om historien har berättats tidigare är serien en välkommen påminnelse att se människorna som räddade andra, säger Linus Fremin.

– Det är såklart starkt och tungt, men det handlar också om hennes liv och hur hon hittade sin make. Man känner otroligt mycket värme för den här kvinnan, säger Linus Fremin och uppmanar tittarna till att googla vidare på Gies som dog över hundra år gammal.

Den tredje serien beskriver Linus Fremin som en varm, charmig och fin skildring av ett annorlunda äktenskap. I ”Ralph & Katie” får tittarna följa med i vardagen hos ett gift par med Downs syndrom.

– Den är gjord med väldigt fint handlag och har två väldigt charmiga skådespelare i centrum, säger Linus Fremin.

Hör om SVT:s tv-kritiker om dramaserierna du inte får missa i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.