Demonstranter håller upp en bild på journalisten Daphne Caruana Galizia, under protester utanför kontoret till Maltas premiärminister, Joseph Muscat. Foto: AP

Tidigare stabschef i Malta gripen för inblandning i journalistmord

Publicerad

Keith Schembri, tidigare stabschef åt premiärministern i Malta, greps tidigare i veckan och är misstänkt för inblandning i mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia, rapporterar Malta Today.

Sedan tidigare är affärsmannen Yorgen Fenech gripen för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia i oktober 2017. Caruana Galizia granskade mannens företag när hon blev dödad av en bilbomb.

Ytterligare en man gripen

Enligt uppgifter till både Malta Today och The Guardian har nu ytterligare en man gripits och som tros ha kopplingar till mordet. Mannen är Keith Schembri, som tidigare var stabschef åt Maltas premiärminister men som avgick tidigare i veckan.

Det ska vara affärsmannen Yorgen Fenech som i förhör med polisen har uppgett Schembris namn och menat att han ska vara hjärnan bakom operationen att mörda Caruana Galizia, enligt uppgifter till Malta Today.

Demonstranter kräver premiärministerns avgång

I flera dagar har demonstranter samlats utanför parlamentet i Malta för att sätta tryck på den sittande premiärministern Joseph Muscat att avgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.