SAS-förhandlingarna upptas klockan 8 idag med en deadline för beslut kl 12.

Tidsfristen för SAS-förhandlingarna ute

Uppdaterad
Publicerad

SAS och piloternas fackförbund hade fram till klockan tolv på sig att komma överens – annars bryter den aviserade pilotstrejken ut. Fortfarande har inget besked kommit.

Förhandlingarna har pågått under helgen och återupptas klockan åtta på måndagsmorgonen. Det bekräftar Jan Levi Skogvang, ledare för SAS Norges pilotförening, till TT.

Han ger däremot inga kommentarer om hur förhandlingarna fortskrider. Under förhandlingarnas gång har tidsfristen skjutits upp flera gånger, men Skogvang har varit försiktigt positiv till att man kan avsluta förhandlingarna klockan tolv.

– Det är väl planen, jag vet inte. Vi får se, säger Skogvang.

Under söndagen kom delvis motstridiga besked från parterna om hur diskussionerna fortskred.

– Vi jobbar i ett bra tempo, så det finns åtminstone utveckling och vilja på båda sidor. Det betyder inte att man är överens om allt, det är fortfarande många punkter som kräver en lösning, sade Skogvang då.

Senare under söndagen sade SAS förhandlingschef Marianne Hernæs att parterna ”står fortsatt långt från varandra”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Lindgren, ordförande, SAS-sektionen vid Svensk pilotförening, berättar om förhandlingarna där tidsfristen nu förlängdes. Foto: Chris Anderson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.