Foto: TT

Tre anhållna efter mordförsök i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter anhållna efter det stora bråket i området Möllevången i Malmö natten till söndagen då sex personer fick föras till sjukhus. Två av dem har kopplingar till högerextrema grupper.

Tre personer är gripna och misstänkta för mordförsök.

– Vi har tills vidare rubricerat huvudbrottet som försök till mord, med tanke på skadorna, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Nazistattack i Malmö

Kan finnas fler brottsplatser

En förmodad brottsplats utomhus på Kristianstadsgatan spärrades av för teknisk undersökning. Polisen utesluter inte att det finns fler brottsplatser.

– Det är oklart exakt hur det har gått till, och var, säger Anders Nilsson.

Enligt polisen är det sex personer som har skadats vid bråket i Malmö. En man kom in till sjukhuset med livshotande skador men hans tillstånd har förbättrats under morgonen,

– Läget bedöms nu som allvarligt men stabilt, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisens ledningscentral.

Det polisen vet så här långt är att en grupp människor på väg från en pub stötte ihop med en annan grupp som hade deltagit i en manifestation mot kvinnomisshandel.

Vad som sedan gör att mötet urartar i ett bråk säger sig polisen ännu inte veta.

Höger- och vänsteraktivister mot varandra

Däremot finns information om att bråket ska ha varit mellan högerextrema och vänsterextrema grupper.

– Det finns uppgifter som tyder på att det rör sig om personer från olika politiska ytterkanter på höger- och vänsterskalan men resten återstår att utreda. Det finns förmodligen många olika versioner om vad som hände där, säger Calle Persson, informatör på Skånepolisen.

Han bekräftar också att två av de tre anhållna personerna har kopplingar till högerextrema grupper. Däremot vill ingen polis vi talar med bekräfta medieuppgifterna att det rör sig om uttalade nazister.

Förhör ska hållas

Polisen kommer att hålla förhör med de inblandade under dagen.

– Vittnen på platsen var inte särskilt glada över att tala med polisen. De inblandades relation är oklar, säger Calle Persson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nazistattack i Malmö

Mer i ämnet