Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ett utdrag ur 10-åriga Nakeeyat Dramanis tal i klippet. Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

10-årig aktivist mottog stående ovationer: ”Jag ber er – ha ett hjärta”

Uppdaterad
Publicerad

Försenade betalningar och brist på empati. Det var budskapet som den tio år gamla aktivisten Nakeeyat Dramani tog med sig till COP27. Hon talade till klimatmötets delegater på “uppdrag av unga människor” – och mottog sedan en stående ovation.

– På uppdrag av unga människor, i rädsla över sin framtid, så beskriver den tio år gamla aktivisten Nekeeyat Dramani sitt brandtal under klimatmötet Cop27.  

Hon medverkade som en del av Ghanas delegation för att ge en röst till landets unga som varje dag lever i effekterna av klimatkrisen i form av luftföroreningar, översvämningar och torka. Budskapet till toppmötets delegater var tydligt:

Klimatmötet i Sharm el-Sheikh

– Jag ber er – ha ett hjärta.

I slutet av sitt tal reciterade Dramani en dikt där hon uppmanade världens ledare att ta till ytterligare åtgärder för att bekämpa klimatkrisen. Hon höll sedan upp en skylt som pryddes av orden “betalning försenad”, som referens till de bidrag som utlovats, men aldrig utbetalats. Talets möttes av stående ovationer som pågick i flera minuter. 

Se de stående ovationerna efter 10-åringens tal i videon ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatmötet i Sharm el-Sheikh

Mer i ämnet