Räddningspådrag vid olycksplatsen. Foto: TT

Tjugo döda i limousinkrasch i USA

Publicerad

Tjugo personer har omkommit i en trafikolycka i delstaten New York, USA.
En limousin full med bröllopsgäster ska enligt vittnen ha kört nedför en backe i hög hastighet och kraschat in bland människor.

Olyckan inträffade i en korsning vid orten Schoharie, sydväst om delstatshuvudstaden Albany, på lördagseftermiddagen. Redan då bekräftade polisen att flera människor mist livet. På söndagen meddelar man att det rör sig om åtminstone 20 dödsoffer.

Enligt polisen och vissa medieuppgifter var ytterligare ett fordon inblandat i olyckan.

Hög hastighet

Lokaltidningen The Albany Times Union rapporterar vittnesuppgifter om att limousinen körde i hög hastighet nedför en backe och kraschade in bland fotgängare på en parkering framför en butiks- och kaféverksamhet. En stor folkmassa ska ha varit på plats där för att fira en helgdag, Columbusdagen.

-Den där limousinen kom farande nedför backen i säkert (motsvarande nästan) 100 kilometer i timmen. . . Jag vill inte beskriva synen. Det är inte något jag vill tänka på, säger butiksägaren till Times Union.

18 av de 20 döda satt i limousinen, enligt medieuppgifter. Vittnen beskriver hur räddningspersonal krossade limousinens rutor och klippte upp delar av fordonet.

Avvaktar med detaljer

Lokalmediernas bilder visar minst ett fordon som hamnat i ett dike vid sidan av vägen, samt stora avspärrningar kring olycksplatsen. USA:s statliga trafiksäkerhetsmyndighet har skickat en delegation som ska hjälpa till i utredningen.

Polisen avvaktar med ytterligare detaljer innan anhöriga har underrättats om dödsfallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer