Mer än 60 människor dödades när en tankbil krockade och fattade eld i Kongo Kinshasa.

Dödlig oljeexplosion i Kongo

Uppdaterad
Publicerad

Minst 60 personer har omkommit i en brand i samband med en trafikolycka med en tankbil i Kongo-Kinshasa, rapporterar AFP. Ytterligare flera tiotal människor har skadats.

Tankbilen var lastad med olja, enligt en myndighetstalesperson. Den krockade med en passagerarbuss, enligt källor till den lokala nyhetssajten Digital Congo. Olyckan skedde i byn Mbuta, som ligger omkring 13 mil från huvudstaden Kinshasa.

53 personer har bekräftats omkomna på olycksplatsen och sju personer har avlidit på sjukhus. Ytterligare ett stort antal personer är skadade, många med andra gradens brännskador, enligt lokala myndigheter.

– Vi försöker hjälpa dem, vi försöker rehydrera dem, men tyvärr är det en del av dem som håller på att dö, säger en läkare vid ett sjukhus i området till AFP.

Branden spred sig

Bilder som publiceras i lokala medier visar hur den utbrända tankbilen vält och lagt sig på sidan på en grusväg. Andra bilder visar kraftig rök som stiger från tankbilen efter olyckan. Enligt FN-radiostationen Okapi spred sig branden snabbt till omkringliggande byggnader, som slukades av lågorna.

Vittnen på plats berättar hur boende i närområdet skyndade sig till olycksplatsen med behållare för att ta vara på läckande bensin, skriver nyhetsbyrån AP på Twitter.

Ytterligare runt 100 personer ska vara allvarligt brännskadade, skriver Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.