Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör turerna kring OpenAi och Sam Altman. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

700 av Open AI:s anställda hotar att säga upp sig

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kaotisk helg då företagets vd Sam Altman sparkades har 700 av totalt 770 anställda på Open AI gått samman i ett brev till företagets ledning – där de hotar att säga upp sig.

– Vilket – om denna lista är äkta – antyder att OpenAI är i fritt fall. Bolaget har fallit ihop, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén.

I ett brev undertecknat av hundratals anställda anklagas techföretagets styrelse för att ha misskött hanteringen av vd:n Sam Altmans uppsägning. Brevskrivarna kräver nu att styrelsen avgår, rapporterar CNN.

”Era handlingar har gjort det uppenbart att ni är inkapabla av att styra Open AI”, står det i brevet.

Tidningen The New York Times skriver att 700 av företagets totalt 770 anställda skrivit under.

– Det intressanta med brevet är att den som först tog över som tillförordnad vd, Mira Murati, samt han som ”sparkade” Altman, medgrundaren Ilya Sutskever, är bland dem som skriver under, säger Alexader Norén.

Hotar följa med Altman till konkurrenten

De som skrivit under brevet kräver att styrelsen återinför Sam Altman och Open AI:s förre ordförande Greg Brockman, som även han blev avskedad på fredagen.

De anställda varnade också för att de ”omgående” skulle säga upp sig och följa med Altman till Microsoft, där han fick anställning strax efter att han avskedats från Open AI.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.