Foto: TT

79 döda eller saknas efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Siffran över saknade stiger efter branden i Grenfell Tower i västra London. Totalt är det 79 personer som saknas eller är bekräftat döda, och polisen befarar att det kan bli fler.

Polisen i London meddelar nu att 79 personer saknas eller är bekräftat döda efter branden i Grenfell Tower. De saknade personerna antas ha omkommit i branden.

– Jag är ledsen att säga att det är 79 personer som vi misstänker är antingen döda eller saknas, säger Stuart Cundy, befäl hos Londonpolisen.

Brand i Grenfell Tower i London

LÄS MER: Första bilderna inifrån Grenfell Tower

– Tyvärr har flera familjer förlorat mer än en familjemedlem, säger Stuart Cundy.

Siffran över döda och saknade kan stiga

Polisen misstänker också att det har befunnit sig människor i byggnaden som ingen anmält som saknade, eftersom de inte känt till att de varit där, därför kan siffran över döda och saknade stiga.

– Det kan också finnas människor som lyckats fly undan branden och som inte har kommit i kontakt med sina familjer, vänner eller polisen, säger Stuart Cundy.

Han uppmanar alla som själva, eller som känner till någon, som tagit sig undan branden att kontakta sina familjer eller polisen.

– Vi kommer att göra allt vi kan, och så snabbt vi kan, för att hitta alla där inne, säger Stuart Cundy.

LÄS MER: Aktionsgrupp varnade för brandrisken under renoveringen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Grenfell Tower i London

Mer i ämnet