Youtube-stjärnorna Paul Logan och KSI möttes i Manchester Arena inför 18 000 åskådare – samtidigt som 800 000 streamade matchen på Youtube. Foto: Tom Jacobs

800 000 såg Youtube-stjärnorna boxas – men ingen vann

Uppdaterad
Publicerad

Youtube-stjärnorna och rivalerna Logan Paul och KSI har gjort upp om vem av dem som egentligen är störst. Men inte på Youtube – utan i boxningsringen. Den hajpade matchen slutade med att båda utropades till segrare.

På lördagskvällen ställdes amerikanske Logan Paul mot britten KSI, eller Olajide William Olatunji, i en livesänd boxningsmatch, som de inblandade själva utnämnt till ”den största fajten i internets historia”.

Kvällens duell ägde rum i Manchester Arena inför 18 000 åskådare. Samtidigt streamade 800 000 fans matchen på Youtube. Efter sex ronder i ringen förklarades båda Youtube-stjärnorna som segrare, rapporterar Independent.

– Jag antar att vi måste ha en returmatch, sade KSI direkt efter matchen och syftade på det planerade returmötet i februari på amerikansk mark.

Orsakade ramaskri

På sistone har nätkändisarna trappat upp sin rivalitet med gliringar på sociala medier och i februari kulminerade bråket med att KSI utmanade Paul till mötet.

Men motiven är sannolikt lika mycket ekonomiska. Motsvarande 90 kronor kostade det för fansen att se kvällens match över Youtube. Det oavgjorda matchresultatet späder ytterligare på den teorin.

Mötet var dessutom något av en comeback för Logan Paul, som fått hård kritik för sina alltmer chockerande upptåg. I januari orsakade han ett ramaskri då han filmade och skämtade om vad som sades vara ett självmordsoffer i Japan.

Satsade miljon dollar

Inför matchen var KSI storfavorit då han till skillnad från Logan Paul har ett förflutet som amatörboxare. I februari slog han dessutom landsmannen Joe Weller på teknisk knockout i tredje ronden inför 1,6 miljoner tittare efter att Weller dissat honom i en video på Youtube. Dessutom hade KSI hemmapubliken med sig. När kombattanterna höll presskonferens i juli buades Logan Paul av scenen utan att få svara på en enda fråga.

Men Pauls självförtroende verkade ändå vara intakt. Enligt BBC påstod han sig ha satsat en miljon dollar på sig själv som vinnare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.