Den demokratiske Minnesotasenatorn Al Franken har bett om ursäkt och lovat att arbeta med att återfå förtroendet. Nu har ytterligare sex kvinnor anklagat Franken för att ha tafsat på dem. Foto: Joshua Roberts/Reuters

Al Franken uppmanas lämna senaten

Publicerad

Den demokratiske senatorn Al Franken har anklagats för flera fall av sexuella trakasserier och nu kan hans politiska karriär vara över.

Mer än hälften av de demokratiska senatorerna i USA uppmanar honom att lämna senaten, bland dem minoritetsledaren Chuck Schumer.

Franken uppmanas att ”lämna sin plats omedelbart”.

För en månad sedan anklagade radioprofilen Leeann Tweeden honom för sexuella trakasserier 2006 under en resa till Afghanistan. Franken, som då var en framstående komiker och radiovärd, var där tillsammans med Tweeden och en rad artister för att underhålla de amerikanska styrkorna.

Franken har bett om ursäkt och lovat att arbeta med att återfå förtroendet. Nu har ytterligare sex kvinnor anklagat Franken för att ha tafsat på dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet