Franska presidenten Francois Hollande, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vid en ceremoni för att hedra dödsoffren i flygkraschen. Foto: TT

Alla flygkraschoffer identifierade

Publicerad

Samtliga 150 ombord på Germanwings-planet som andrepiloten avsiktligt lät störta i franska Alperna den 24 mars har identifierats. Enligt utredarna kan kvarlevorna nu överlämnas till anhöriga för att begravas.

Det har tagit experter sex veckor att matcha dna från anhöriga med offrens.

Planet, en Airbus 320, var på väg från Barcelona till Düsseldorf, när det kraschade. Utredningen har visat att andrepiloten Andreas Lubitz hade övat på hur han skulle ändra datainställningarna för att få planets flyghöjd att falla från 11.600 meter till 31 meter.

Flygkraschen i Frankrike

Inspelningar avslöjar hur kaptenen frenetiskt försökte ta sig in genom den låsta dörren till cockpit.

Den 27-årige Lubitz hade en sjukdomshistoria av svår depression. Det har ifrågasatts om flygbolaget följde upp hans hälsotillstånd tillräckligt noggrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Frankrike

Mer i ämnet