Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fokus låg på kandidaternas olika framtidsvisioner Foto: Mario Tama, AFP / TT

Amerikanska medier: ”Slagen levererades respektfullt”

Uppdaterad
Publicerad

Mer respektfull ton och helt åtskilda visioner av USA. Det var de amerikanska mediernas bedömning av den sista amerikanska presidentdebatten innan valet 3 november.

Stämningen var mindre hätsk i den andra och sista debatten mellan de två amerikanska presidentkandidaterna när de delade scen i Nashville, Tennessee natten till fredag svensk tid.

I de amerikanska medierna ligger fokus på Joe Biden och Donald Trumps ”olika visioner för USA”. CNN beskriver mötet som ”en mer normal debatt” än den förra. Nyhetskanalen skriver också att Trump la fokus på skillnaderna i USA medan Biden talade om ett enande.

”Enorm förbättring”

Fox News fokuserade på presidentkandidaternas debatt kring Joe Bidens son Hunter Bidens affärskopplingar i Ukraina och utländsk inblandning i amerikanska val. 

”Slagen levererades på ett respektfullt, i alla fall jämfört med den första debatten”, skriver Fox News Howard Kurtz. ”En enorm förbättring sedan kakofonin i Cleveland.”

Den första presidentdebatten i Cleveland beskrevs som kaos efter att de Trump och Biden gång på gång avbrutit och pratat i mun på varandra.

”Ingen brist på attacker”

Även New York Times beskriver kandidaternas olika framtidsvisioner när de både debatterade bland annat coronapandemin, sjukvården och migrationsfrågor. ”Lugnare, men ingen brist på attacker”, skriver tidningen. Kandidaterna gav ”motsatta prognoser för coronapandemin och visade upp oförenliga skillnader i ämnen som att ekonomin, hälso- och sjukvårdssystemet, klimatförändringar och migrationspolitik.”

Den konservativa nyhetssajten Breitbart ger Donald Trump tummen upp.

”Trump elegant i slutdebatten, slår Biden i stil och substans” och att Trump ”krossar Biden obevekligt över familjens korruption”, skriver de.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Presidentvalet i USA

Mer i ämnet