Jeremy Corbyns intervju i BBC gav nytt bränsle till kritiken mot partiet. Hör hur det lät. Foto: BBC

Här pressas Corbyn av BBC – vägrar svara

Publicerad

Anklagelser om ”toppsanktionerad” antisemitism inom brittiska Labourpartiet har fått ytterligare bränsle sedan partiledaren Jeremy Corbyn i en BBC-intervju nekat att be brittiska judar om ursäkt.
Han fick frågan fyra gånger, men svarade inte.

Enligt nyhetsbyrån AP nämns antisemitism av många britter som som en av de främsta anledningarna till att inte rösta på Labour i valet den 12:e december.

Tidningen The Times publicerade under tisdagen en krönika där Storbritanniens högste rabbin anklagade partiet för att inte ta itu med antisemitism inom partiet och att den skulle vara sanktionerad från toppen.

I en intervju med BBC fick labourledaren fyra gången frågan om han ville be Storbritanniens judar om ursäkt, men avböjde. Det här har fått kritiken mot Jeremy Corbyn och Labour att bli ännu hårdare.

Ända sedan Jeremy Corbyn, en känd palestinaaktivist, valdes till partiledare 2015 har han kritiserats för att inte tillräckligt ha hanterat antisemitism inom partiet.

Corbyn har själv tagit tydligt avstånd från antisemitism.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.