Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har varit försvunnen sedan 31 Oktober 2018. Nu vädjar familjen om att få komma i kontakt med hennes bortförare. Foto: Fredrik Hagen/TT, norsk polis

Anne-Elisabeth Hagens familj vill komma i kontakt med kidnapparna

Publicerad

Norska Anne-Elisabeth Hagen tros ha blivit bortförd mot sin vilja. Nu vädjar familjen om att få kontakt med kidnapparna och hitta en lösning.
– Familjen är förtvivlad, säger familjens advokat Svein Holden.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, gift med en av Norges rikaste män Tom Hagen, har varit försvunnen sedan 31 oktober 2018. Hon misstänks ha blivit kidnappad.

I familjen Hagens hem ska det ha hittats ett skriftligt meddelande med ett hot mot Anne-Elisabeths liv om polisen fick reda på bortförandet, skriver norska TV2.

Vill hitta lösning

Nu vädjar familjen om att få bättre kontakt med kidnapparna, för att kunna få hem henne.

– För familjen är det naturligtvis det viktigaste, säger familjens advokat Svein Holden i TV2-programmet Åsted Norge.

Han säger dessutom att de är redo att starta en process för att få hem henne.

– Om vi får bekräftat att hon är i gott skick vill vi hitta en lösning så att hon kan komma hem till sina nära och kära.

Svår period

Holden berättar att det har varit en svår tid för familjen sedan Anne-Elisabeth försvann.

– Familjen är förtvivlad. De känner en maktlöshet, och det är utmattande att leva i ovisshet så länge, säger han.

Polisen har bekräftat att det har kommit krav om lösensumma, men vill inte gå in på hur stor summa det ska handla om. De har uppmanat familjen att inte gå med på kravet.

Svein Holden säger att familjen har valt att följa polisen råd, men att de är villiga att påbörja en dialog med kidnapparna om de får veta att Anne Elisabeth Falkevik Hagen är vid liv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer