Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer döda efter kraftigt oväder i Japan. Foto: Reuters

Ännu en kraftig tyfon drog in över Japan – minst två döda

Uppdaterad
Publicerad

En tyfon med skyfall och hårda vindar har svept in över centrala Japan. Två personer har dött och över 100 000 hushåll blev strömlösa, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Ännu en tyfon har drabbat Japan. Regn och hårda vindar har på lördagen dragit in över centrala delarna av landet och orsakat översvämningar och skyfall. Staden Shizuoka, sydväst om huvudstaden Tokyo, har drabbats särskilt hårt. Två personer ska ha dött i ovädret, rapporterar Reuters med hänvisning till lokala medier. 

Runt 120 000 hushåll var under en period under lördagen utan el på grund av ovädret. Senare under dagen hade merparten av hushållen återfått strömmen. 

I måndags dödades minst två personer och flera skadades när tyfonen Nanmadol drog in över landet på söndagen. Det beskrivs som den värsta tyfonen på decennier i Japan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.