Djup recession och kapitalflykt från Skottland väntar om ja-sidan vinner den 18 september, varnar bankanalytiker.
Det är dött lopp mellan ja- och nejsidan inför folkomröstningen om den skotska självständigheten nästa vecka, enligt en opinionsmätning gjort av TNS Scotland.
38 procent av de svarande vill ha en självständig stat medan 39 procent vill att Skottland ska fortsätta att ingå i Storbritannien. Ett försprång på 13 procentenheter har därmed raderats ut på en månad, enligt mätningen.
Våg av varningar
Inför slutspurten före folkomröstningen om drygt en vecka kommer nu en ny våg av varningar från bankanalytiker. Skotska storbanker, som Royal Bank of Scotland, har redan varnat för att det kan sluta med att man flyttar huvudkontoret till London, för att säkra uppbackning från den brittiska centralbanken.
Samtidigt meddelar den brittiska finansinspektionen att man nu har börjat ta fram en Plan B, för att se vilka åtgärder som krävs om ja-sidan vinner.
En konstitutionell kris först på tur om det skulle bli ja, enligt en analys från schweiziska Credit Suiss, refererad i tidningen Financial Times.
Ledamöter utesluts
Analytikerna räknar med att detta i så fall löses av att de skotska ledamöterna, i huvudsak Labour-politiker, utesluts från parlamentet i London.
Med ett ja följer även en kraftig valuta- och börsturbulens och stora omställningsproblem i banksektorn.
De skotska bankernas tillgångar är cirka tolv gånger större än landets BNP, vilket kan jämföras med tillgångarna i Islands banksektor inför kraschen 2008, som låg på cirka sju gånger BNP, enligt Bank of England.
För att klara recessionen räknar Credit Suisse att det kommer att krävas en devalvering på upp till 20 procent och lönesänkningar på upp till 10 procent i Skottland.